A férfi farmernadrág

Először a munkásé, majd a mindennapi emberé. A farmerről szakszerűen.


Egy biztos, a farmernadrág nem hiányozhat egyetlen stílusos férfi gardróbjából sem. De úgy gondolom 2021-ben (elsőnek 2020-at írtam, szokni kell még na) ez a probléma nem áll fent, hisz túlságosan is elterjedt. Ha meg kellene számolni Budapest utcáin, úgy gondolom 5ből legalább 3, ha nem 4 férfin farmernadrág lenne és ez itt a baj. Így pedig kiszorítják a gardróbból a chinokat, szövetnadrágokat és kevésbé sok színű egy férfi stílusa. 

A farmernadrág története 

 A farmernadrág először a 19. században jelent meg a fizikai munkát végzők körében, hisz strapabíró, erős anyagról van szó. A divatban először a 60-as 70-es években jelent meg, majd bukkant elő a mindennapi életben is. Az egyik legrégebb óta fennálló farmer gyártó és napjaink egyik legjobb minőséget nyújtója a Levi's. 


 Mikor viseljünk farmernadrágot?

  Úgygondolom a farmernadrág nagyon jó választás a mindennapokra, de nem szabad túlzásokba esni. Ne viseljünk mindennap farmernadrágot. Casual és smart casual hangulatban tökéletes, viseljük bátran sportzakóval is. Hivatalos, üzleti eseményre, esküvőre már nem illik felvenni. 

 Hogyan viseljük? 

  Ahogy mindenhol , itt is fontos a méretpontosság és itt nem csak a hosszára gondolok. Érdemes kerülni a dióőrlő skinny jeanseket is, hisz senkinek sem áll jól. Mert, ha vékony a lábad azért néz ki hülyén, ha vastag akkor azért. Szóval skinny jeans, NINCS! A hosszáról annyit, hogy épp, hogy elérje a cipőnket. 
  Színben az alap a kék árnyalatai, szürke és a fekete. Ezeket mindenképp érdemes tartani a szekrényben. Őket lehet a legjobban kombinálni. Illetve ezekkel a színekkel biztosan nem lehet mellélőni. 
 A farmernadrágot nyugodtan viselhetjük elegáns cipővel, csizmával, bakanccsal. Amivel viszont semmiféleképpen ne viseljük, az a farmer ing. Farmert farmerrel soha. Ami plusz szexiséget ad ennek a férfias darabnak az, ha egyet vagy kettőt (semmiféleképpen nem többet) feltűrünk a nadrág szárán.  
 

Amire figyeljünk oda:
  •   Agyonszaggatott nadrágot ne hordjunk - (egy kevés megengedett, de csak is a nagyon laza, hétvégi stílus során)
  •   Ha a szakmád nem szobafestő, akkor a foltos nadrág sem a te játékszered.
  •   Ne legyen túl szűk, túl bő, túl hosszú vagy rövid. 
  •   Derékban se legyen bő, pláne ne próbáljuk meg nadrágövvel korrigálni. 
  •   Ha nincs látható szennyeződés, inkább szellőztessük a nadrágot a gyakori mosás helyett. 
  •   Farmert farmerral soha. 

Összegezve a farmer a legkönnyebben párosítható ruhadarab, szinte mindennel viselhetjük ám nem szabad túlzásba esni, viseljünk mást is a farmernadrágon kívül.


-István




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések