5 stílushiba, amit még a stílusos férfiak is elvétenek


5 stílushiba, amit még a stílusos férfiak is elvétenek


Nem gondolom, hogy különösebb felkonfot érdemel ez a téma, úgy hiszem minden elegáns férfi öltözködésében, illetve megjelenésében előfordul az, hogy az apró hibák elrontják az összképet. Az apró dolgok márpedig igenis meghatározóak tudnak lenni, mert ezek ugyanúgy a személyiségünk kivetülésének egy-egy formája. Aki pedig kicsit is figyel a megjelenésre annak bizony szemet fog szúrni a lentebb felsorolt néhány hiba.

No de nézzük, mikre gondolok apró dolgok alatt!

 

1.     A nadrág zsebébe tömött (vastag) pénztárca

Higgyétek el, a vastag, tömött pénztárca, ami dudorodik, púposodik egyáltalán nem mutatós, főleg akkor nem, ha egy elegáns öltönynadrág zsebébe helyezzük azt el. Ezt lehetőség szerint tegyétek hátizsákba vagy a kabátotok belső zsebébe, ahol nem látszik.


A ruhátok anyagának sem tesz ez jót, ha tárcátokat huzamosabb ideig a nadrág zsebében tároljátok, mert egy idő után kinyúlnak, vagy ami még ennél is tipikusabb eset, amikor a pénztárca (vagy mobiltelefon) formájában kopik ki négyzet alakban a ruhánk. Ez főleg a farmeroknál fordul elő. Próbáljuk tehát kímélni ruháinkat. 😊

 

2.     A pénztárcánk rendezettsége


Ha már így rátértem a pénztárca meglétére, ez a kiegészítőnk akkor szép, ha rendezett és nem folynak ki belőle a 15 éve félretett emlék papír 200-asok, a mindenféle utalványok, kuponok, hűségkártyák és a többi. Tehát olyan fölöslegesnek mondható tartozékok, amikre az embernek nagyon ritkán van szüksége a hétköznapokban. Ebben az esetben szerintem egyáltalán nem menő, ha vastag a pénztárcánk, fő a visszafogottság és a letisztultság. Csak az legyen benne, amire ténylegesen szükségünk van. Ami kevésbé szükséges a mindennapjainkban, azt nyugodtan tegyük félre, hagyjuk otthon. Ha viszont tényleg magatok mellett szeretnétek tudni ezeket a tárgyakat, tegyétek bele mondjuk a táskátokba, ahol kevésbé látszódik.



3.     A visszafogott parfüm használat

Talán tényleg klisé erről beszélni, mert sokan megénekelték már ezt előttem, de férfi társaim, könyörögve kérlek titeket az a mondás, hogy a kevesebb néha több, itt egyértelműen helytáll. Igényes, minőségi parfümöt vásárolni sosem hátrány, hiszen én úgy gondolom, hogy ez egyértelműen jó befektetés, meg hát mégis valamilyen formában a személyiségünket tükrözi.

De mégis azt érzem, hogy néha a stílusos férfiak is képesek a jó megjelenés érdekében „biztosra menni” és nemes egyszerűséggel lefürdeni az adott illatszerrel. Így a parfüm remek illata emiatt fullasztó, orrfacsaró bűzzé válik.


Egy valóban minőségi parfüm esetén elég 1-3 fújás a nyakra esetleg egy kevés a csuklótokra, de ennél nem kell több!!! Ha tényleg márkás parfümről van szó, akkor nem fog elillanni az illata pár perc alatt, ki fog tartani akár a nap végéig is, szóval aggodalomra semmi ok!

 

4.     A zakón vagy kabáton található levarrott slicc

Örömmel tölt el az, hogy egyre több fiatal visel a hétköznapokban letisztult, elegáns ruhákat, viszont itt-ott mindig előfordul egy apró hiba a gépezetben.

A slicc, az másnéven a ruhánkon hátul található bevágás. Típustól függően megtalálható egy vagy két bevágás is egy adott ruhadarabon, de találkozhatunk olyannal is, amin egyáltalán nincsen.


Amennyiben van bevágás egy kabáton, zakón stb. azt a ruhagyártó cégek szinte mindig le szokták varrni, hogy a szállítás során ne gyűrődjön az adott a kabát vagy a zakó hátulja. Ezt az egy funkciót látja el, és semmi egyebet.


Srácok szokták mondani nekem, hogy „de hát az azért van ott, hogy összefogja”. Nem. Nem azért varrták rá. Higgyétek el, nagyon csúnyán néz ki az, amikor leültök és a kabát nem nyílik szét, hanem egyben marad. Amikor sétáltok, akkor is látszik, hogy furcsán megrogyik hátul a textil, mivel nincs kivágva belőle a cérna. Egyébként, ha megfigyelitek, ez egy kicsi, laza varrás, ami éppenhogy egyben tartja a ruha két oldalát, nem számít valami strapabíró öltésnek. Ez is alátámasztja azt a tényt, hogy ezt nem arra találták ki, hogy stabilan összefogja nektek a slicc két oldalát.

Szóval elő a kisollóval és távolítsuk el róla ezt a kis x-et!

 

5.     Az ing alá felvett trikó

Itt a tél, persze megértem, hogy az ember sokkalta fázósabb ilyenkor, de egy trikót bőven tud helyettesíteni egy póló is. Nagyon furcsán néz ki az, mikor egy szép ing alatt körvonalazódik a trikónak a vastag varratai. Ha nem szeretnénk azt, hogy a pólónk gallérja kilátszon az ing alól, bátran viseljünk v- nyakú pólót alatta! És nem, ez egyáltalán nem szégyen, még akkor sem, ha nem szereted a v-nyakú pólókat, hiszen úgysem fogja látni senki. Egy póló sokkal jobban harmonizál és kevésbé türemkedik ki az ing alól, mint egy trikó.

 


6.     Az övek típusainak, méreteinek a helytelen viselése

Először is, az öv anyaga mindig bőr. Ez alá nem adunk. Na most, ha van egy szép vékony elegáns fekete vagy barna bőrövetek, akkor azt elegáns nadrággal kombináljátok. Ne vegyétek fel az elegáns öveteket (amit az öltönyhöz viseltek) farmernadrággal. A farmer egy casual viselet, így vastagabb övet vegyünk fel hozzá. Ha megnézitek, egy vastag nagyobb csattal rendelkező övnek egészen más a formája, mintája, sokkal hétköznapibb, mint a vékonyabb letisztultabb verzió. Tehát még egyszer: farmerhoz vastag-, elegáns nacihoz vékony, letisztult öv illik 😊.


(így kellene kinéznie)

A másik dolog, ami számomra szemet szúr, az az övhossznak a méretpontatlansága. Vagy nagyon rövid, vagy pedig olyan hosszú, mint egy 2m-es mérőszalag, amit hatszor kell körbetekernünk derekunkon, hogy ne lógjon le sehol. Az ideális övhossz az, amikor az övnek a vége (ha szemből nézzük) pont az első és a második kis övbújtató között helyezkedik el. De láthatjátok a képen is, hogy konkrétan mire gondolok.

 

Úgy hiszem fontos ügyelni a fentebb említett néhány apró hibára. Azt, hogy mit is prezentál magáról az ember a külvilág számára, azt bizony az ilyen finom dolgok árulják el. Egy hölgy véleményem szerint nem csak azt nézi meg rajtad, hogy ápolt-e a külsőd, tiszta a cipőd, hanem azt, hogy ezek az bizonyos apró dolgok mennyire rendezettek.

 

Olivér

 

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések