Ne vidd vásárra a bőröd! Férfi arcápolás alapjai

Amiről hajlamos megfeledkezni a férfi, az arcápolás


A legtöbb férfi hajlamos megfeledkezni az arcápolás fontosságáról, ami nagy hiba. Ez általában tinédzsereknél szokott problémát jelenteni, illetve 35-40 év fölött. Dehogy miért is? A tinédzser, főleg a srácok erősen hajlamosak a pattanásokra és hiába tökéletes a szetted, ha az arcbőröd olyan, mint egy hegyvidék makett változata és méghozzá piros is. Ami szívás, nagy szívás, átéltem, még a mai napig is kísért bár ma már kevésbé rémisztő, de, ha nem figyelek oda kellőképpen magamra csúnya tud lenni. Negyven fölött pedig azért rossz mert egyre jobban ráncosodunk, miközben ezt a folyamatot le tudnánk lassítani megfelelő arcápolási rutinnal.
 Ebben a cikkben alapvető szokásokról fogok beszélni, nem vagyok orvos sem szakértő, így, ha különleges problémára keresel megoldást azt nem itt fogod megtalálni. 



 After shave

 Borotválkozás során irritáljuk a bőrt, ami járhat bőrégéssel, szárazsággal, feszülőérzéssel, viszketéssel, illetve megjelennek a pattanások is gyakran. Ami természetesen rettentően kellemetlen tud lenni. Erre találták ki az after shavet. Hogy mi? Ja nem, nem elég kölnit használni rá, az a nagyfaterod technikája volt. Ma már 2020 van, van ennél sokkal jobb módszer is. Tehát, ha nem szakállat növesztünk, hanem borotválkozunk akkor mindenképp ajánlatos beszerezni, minőségi nem 500 FT-s after shavet. A bőröd meg fogja köszönni! 

 Tisztítás 

  A bőr tisztítása is nagyon fontos, hisz kevésbé zsírosodik a bőr, kevésbé fénylik illetve  kevesebb mitesszer, pattanás jelenik meg a bőrön. Terméktől is függhet, de az én tapasztalataim szerint érdemes reggel és este is elvégezni ezt. Terméket nem tudok sajnos ajánlani, vagyis inkább nem szeretnék hisz nekem is rengeteg mindent ajánlottak, ami közül semmi sem vált be, majd azt az egy néhány terméket megtaláltam, amit mindig használok. Én azt ajánlom, hogy teszteld ki melyik a te bőrödnek a legmegfelelőbb, de ezzel is okosan. Míg el nem felejtem, sima szappan, tusfürdő, víz nem elég hisz ezzel a legtöbb esetben csak ártasz. Vásároljunk erre a célra kifejlesztett terméket.

 Hidratálás 

 Igyunk elég vizet! Ez úgy gondolom, hogy alap, ha a hidratálásról beszélünk. Hisz hiába mindenféle kence, ha az alapot nem tesszük meg. Ha ez már meg van, akkor jöhetnek a hidratáló krémek. Ezzel visszaállítjuk a bőr víztartalmát és segítjük a hámlás folyamatát és tápláljuk a bőrt.

 Szemkörnyékápolás

 Az sem szép, ha két Gucci vagy LV táska van a szemed alatt, ami elég gyakori probléma tud lenni. Ez sok esetben elkerülhető az elegendő alvással, stressz csökkentéssel és az alapvető arcápolási rutin betartásával. Na de ritka az, aki mindig eleget alszik, nem fárasztja le magát és sohasem stresszel. Ezért, érdemes a szemkörnyékét is ápolni, főként 30 év fölött.  



Szóval, ha ezeket az alapvető dolgokat betartod, nagyon hálás lesz a bőröd. Mindenkinek ajánlott, de ha problémás az arcod vagy pedig benne vagy már a korban akkor fokozottan ajánlott!



István




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések